torsdag 30. juni 2011

Vimpler til minimannen

Eline er ei lita frøken med mange små venner, og for en liten stund siden fylte kompis minimann 1 år! Mammaen til minimannen og mammaen til lillemor gikk gravide sammen - gledet seg over voksende mager, funderte på hvordan det ville bli å være mammaer til disse små, og etterhvert har vi hatt mange koselige trilleturer og lekestunder sammen med knøttene våre. ♥ Minimannen er litt eldre enn lillemor (men det går jammen fort til hennes første fødselsdag også!) og en så stor anledning må jo feires med pakke.

I bursdagspakken til minimannen lå det en hjemmesydd vimpelrekke som han kan pynte rommet sitt med. Vimplene er sydd av et par stoffer funnet på loppis, og et par stoffer fra lageret her hjemme. Det virket som om han likte dem også - han smakte ihvertfall på dem med en gang. ;)

Nå er det ferie i vårt lille hjem og vi koser oss sammen alle tre! Et par småturer er planlagt utover sommeren, og Elines første flytur er allerede unnagjort (langhelg i Stockholm), men aller aller mest gleder jeg meg til å slappe av hjemme, lange dager på stranda og i hagen, lek i sandkassa, trilleturer med folk vi liker og kanskje en liten bytur her og der. ♥FERIE♥

tirsdag 21. juni 2011

En titt inn i pikeværelset

Foreløpig sover lillemor fortsatt på rom med oss, men til høsten tenker vi at det er på tide å flytte inn på eget rom (så får vi se om jeg fortsatt er like bestemt når den tid kommer ;) ). Sakte, men sikkert pynter og innreder jeg barnerommet, og jeg storkoser meg med det! Kommoden til høyre er en liten teak-kommode som jeg fikk tak i billig på loppis. Den var ganske slitt, men etter en liten runde med fint sandpapir og litt olje ble den riktig så fin igjen. Benken til venstre er en gammel IKEA-benk som jeg har kjøpt brukt på Finn.no, malt hvit og trukket om puta på. Jeg ser for meg at den skal bli fin å oppbevare leker i. Stoffet på puta er en gammel gardin jeg kjøpte på loppis en gang for lenge siden. Det har jeg også sydd en forklekjole til lillemor av - den er litt stor enda, men snart skal vi nok ta den mye i bruk.

Moro ♥

søndag 19. juni 2011

Om å pynte litt

Det er innmari mye fine barneklær å få kjøpt, men innimellom er man bare på utkikk etter noe praktisk. Lillemor trengte veldig en cardigan, og det jeg fant i riktig størrelse (og som ikke var babyrosa) var en grå bomullscardigan fra H&M. Det skal sies at jeg fant maaange fine på en annen butikk i samme by, men det var en betraktelig mye dyrere butikk, og jeg synes faktisk at 500,- er rimelig dyrt for et plagg som kommer til å bli brukt i noen få måneder. Så da ble det denne gode og myke, men kanskje litt kjedelige cardiganen som ble med hjem. I løpet av gårsdagen fikk den seg en heklet gul kant og et brodert hjerte, så da ble den straks litt mindre plain. Det liker vi!

Jeg både syr, strikker og hekler ganske mye til min lille frøken, men jeg har til nå ikke "pimpet" noen kjøpte plagg. Det skal jeg definitivt gjøre framover - kjemperaskt og enkelt. Jeg har ca en million idéer i hodet til kommende prosjekter allerede!

Ha en fin søndagskveld - jeg skal bruke kvelden på å hekle sammen ruter til pleddet mitt.

fredag 17. juni 2011

Strikket sommertøy

Det er ikke bare mammaen til lillemor som strikker. Bestemor strikker også. Kanskje enda litt mer enn mamma til og med. Vi har fått så masse fine hjemmestrikkede plagg og dette er et av de nyeste. Det er en strikket body etter mønster fra Sandnes Garn hefte 0011 Baby 0-4 år, strikket i Mandarin petit. Den passer perfekt på varme sommerdager og er deilig sommerlig i fargene. *liker*

Jeg fester fortsatt tråder på mine utallige heklede firkanter, men jeg tror faktisk at jeg blir ferdig i kveld. Så da er det vel bare å finne frem heklenåla igjen og hekle dem sammen. Det blir fint!

NUH - tacopai. Nammenam!

søndag 5. juni 2011

Min indre britiske bestemor

Jeg tror jeg har kanalisert min indre britiske bestemor i det siste, for stadig vekk ramler det inn blomstrete tekstiler i det lille huset vårt. Både på kles- og interiørfronten lar jeg meg henføre av store (og gjerne rosa) blomster. Akk så romantisk og akk så sommerlig. Og kunstnermannen har så langt ikke lagt ned veto. Så får vi se da - akkurat hvor mange flere blomstrete puter jeg klarer å lure hjem i løpet av sommeren. Disse sitteputene handlet jeg på Kid interiør i går, og de passer perfekt til den linfargede voksduken som ble med hjem i samme handlepose, og de hvitmalte tremøblene vi har på terrassen.

Det begynner å bli en god stund siden Fullmånepleddet fra Pickles ble ferdig, men jeg har ikke somlet meg til å ta noe godt bilde av det. Her om dagen fikk jeg ånden over meg, la pleddet i fanget til lillemor og tenkte at "NÅ blir det nok noen morsomme bilder av pleddet in action". Og joda - de ble jo morsomme, men modellen var veldig lite interessert i å la pleddet ligge sånn fint dandert i fanget. Mye morsommere å leke borte-tittei, dra i det og slenge det rundt. Og det har hun vel rett i. ♥

fredag 3. juni 2011

Noen timers arbeid



88 heklede ruter. 12 tråder å feste per rute. 1056 tråder å feste totalt. Puh... Men det blir fint da!