onsdag 30. desember 2009

Enda mer romjulskos - og en ny bokdille


Jeg har lastet ned en festlig liten bildebehandlingssak på iPhonen min så dere må nok bare venne dere til mobilbilder i diverse variasjoner. :) Her er vi på vei til romjulsshopping (fant masse fint på salg), med en av favorittjulegavene i hånda (Bodum termokopp fra kjærestens lillebror og hans kjæreste) og veldig godt med ullplagg på kroppen. :) Her har det vært kaldt de siste dagene - sånn at du ikke kan åpne munnen for da iser det i tennene. Tror det var 26 minusgrader her i dag tidlig. Men for oss som liker aller best å kose oss inne i vintermånedene gjør ikke det så mye - vi bare fyrer litt ekstra, trekker på oss ullsokker og fyller kroppen med varmende te. :) Julestemningen er det ihvertfall ingenting å si på - det er nydelig snøhvitt ute!

Så til min siste bokdille - en jeg deler med mange. :) Husker dere denne posten? Min ode til Twilight? Ja, jeg har falt for enda en vampyrserie - denne gangen er det Sookie Stackhouse bøkene (aka True Blood-bøkene) av Charlaine Harris. Jeg har nettopp lagt fra meg bok 9 i serien, og gleder meg til å lese neste bok, som kommer i mai 2010. Til dere andre som gleder dere til neste bok - første kapittel ligger allerede ute på Charlaine Harris' hjemmeside. :) Bøkene handler om Sookie Stackhouse - ei jente med en spesiell egenskap, og som etterhvert får seg en spesiell omgangskrets. Vampyrene har nettopp stått frem for allmennheten, og kjemper for å bli akseptert i samfunnet. Referansene til de svartes kamp for borgerrettigheter, og de homofiles kamp for aksept er tydelige, og gir historien litt ekstra substans. Og det trengs, for dette er i aller høyeste grad serielitteratur - ikke spesielt tung å pløye seg gjennom og nesten substansfritt. Men GUD så bra underholdning! Action og sex, ispedd litt ekte kjærlighet og stormende forelskelse. Anbefales. :)

Når det er sagt - hadde det vært brann og jeg kun fikk med meg en bokserie ut av huset hadde True Blood blitt liggende. Mitt hjerte hører fortsatt til Twilight. ;)

Hent deg en bok, trekk pleddet godt rundt deg, og kos deg i vintermørket. Det gjør vi!

5 kommentarer:

Nora sa...

Jeg skjønner at jeg må sette TrueBlood-bøkene på leselisten ja:) På forhånd godt nyttår!:)

Merete sa...

Kos deg med vampyrene i kulda, Tea:)

Ha en trivelig nyttårskveld -så ses
vi sikkert på nyåret :)

Sosa sa...

Godt nytt åt Tea!
Håper det blir flere muligheter til å møtes i tiden som kommer :)

Cathrine sa...

Godt nytt år Tea! :) Har akkurat pløyd meg gjennom siste boka i Twilight-serien. Føltes litt naivt i starten, men greit når jeg kom over det og gav meg hen... :) Synd det ikke var noen nummer 5. Tror ikke det blir noe True Blood på meg med det første, nok vampyrer for denne gang...

_Kine sa...

Godt nytt år! Jeg begynte å lese True Blood før jul, og jeg digger det. Det er jo übertrashy, men hoho, good times. Jeg har ikke lest noe på en måned, men på mandag begynner hverdagen igjen og da blir det lesing på senga. Kos deg inne i varmen!