tirsdag 5. mai 2009

Ja. jeg har lest!


Ute på tur med kjæresten min ~~ Me and my boyfriend, out for a walk

No english text this time - sorry! Have been reading norwegian books!

I fjor leste jeg masse, og jeg fant hele tiden nye bøker som jeg falt for. I år, derimot, har jeg ikke lest så veldig mye (skjønnlitteratur ihvertfall), og jeg synes det er vanskelig å finne bøker jeg virkelig koser meg med... Jeg har faktisk lest et stykke uti et par bøker, og så lagt dem fra meg. Deter ikke helt vanlig Tea-oppførsel... MEN: jeg har da lest litt!

Kjernesunn familie av Ninka-Bernadette Mauritson er en beskrivelse av en dansk families vei fra dårlig livsstil og syke barn, til en riktig så sunn hverdag. Jeg leste om denne familien i Aftenposten en gang tidlig på året, og syntes de virket som en veldig oppegående gjeng. De har en sønn med en autisme-diagnose, og ved hjelp av å endre kosthold og livsstil har hans situasjon bedret seg dramatisk. Heldige bieffekter var blide barn, sunne og slanke voksne, og et INNMARI sunt kosthold. Jeg ble veldig fascinert av historien, og jeg er litt nerd når det kommer til kropp, helse og kosthold, og koste meg med all den nye informasjonen jeg fikk. Jeg kommer aldri i verden til å gå så langt som denne familien (kutte ut ALT sukker? - IKKE AKTUELT!), men boka var absolutt verdt tida jeg brukte på den! Anbefales!

Green is the new black av Tamsin Blanchard er også en fagbok helt etter mitt hjerte. Som mange av dere sikkert vet er jeg glad i chick lit (ikke døm meg på forhånd - jeg leser masse annet også), og denne chick lit-aktige fagboka om mote og miljøvennlighet traff virkelig blink!! Boka handler resten og slett om hvordan moteløvene skal kunne være både moteriktige og miljøforkjempere! Det er egne kapitler om å handle brukt, sy og strikke selv, og om viktigheten av å kjøpe kvalitetsplagg. I tillegg til å ta opp temaer som jeg er interessert i (og til dels gløder for - miljø), er denne boka skrevet på en forfriskende god måte. Jeg tror faktisk at dette må være måten å nå fram til fashionistaene som kanskje ikke har tenkt helt over dette med miljø enda - bare Elle , Marie Claire, og diverse andre lettbeinte blader hadde tatt opp tråden etter denne boka så hadde mye vært gjort!! Anbefales veldig!

Mommywood av Tori Spelling er nok en deilig forfriskende leseopplevelse! I likhet med den forrige boka hennes (sTori Telling) er dette en selvironisk, morsom og interessant bok. Den handler om å være mamma i Hollywood - om barn som vokser opp med paparazzi på plenen og mamma i sladrebladene, om stresset med å miste graviditetskiloene like fort som Jessica Alba og Heidi Klum, og om det å bli mamma for første gang. Denne boka slukte jeg, og når jeg bladde om siste side angret jeg på at jeg ikke hadde brukt lengre tid... Heeeerlig vårlesning!

Prosjekt baby av Sinead Moriarty er nok en lettlest, chick lit-bok. Denne har jeg faktisk lest en gang før, men likte den såpass godt den gangen at jeg prøvde den igjen. Jeg må innrømme at den var noe mer slitsom denne gang, men lettlest nok til at jeg kom meg igjennom. :) Boka handler om 33 år gamle Emma som prøver å bli gravid. Hun hadde sett for seg at ting skulle skje raskt, og går på en skikkelig smell når det viser seg at prosjekt baby tar tid - laaaang tid. Jeg tror muligens jeg anbefaler denne boken også, men er du ikke keen på å lese om eggløsning, graviditet og babyer er det kanskje ikke boka for deg. :P

Akkurat nå holder jeg på å lese American Gods av Neil Gaiman, og, enda mer chick lit. :) I tillegg leser jeg fagboka Japanamerica av Roland Kelts - en bok om hvordan japansk populærkultur har innvadert USA og andre vestlige land. Jeg eeeelsker japanske nusseligheter, og gleder meg til resten av denne boka. :)

Tiden jeg ikke bruker på å lese går med til strikking, haging (er det et ord), og divere andre morsomheter for tiden. :) Jeg skal bruke litt tid sammen med symaskina snart også, for en venninne som skal ha ei lita jente om en to måneders tid ønsker seg en liten kjole! *yay* Mye morsommere enn å sy kjoler til meg selv - det går liksom med litt mindre stoff babykjoler.

Ha en strålende fin uke - det virker som om solen har forsvunnet for en liten stund her på Østlandet, men det tar jeg bare som en gyllen mulighet til å holde på med inneaktiviteter!! :)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Mommywood tippa over på ikke-så-ok for min del... Sorry ;-)

Scrappelise sa...

Så herlig foto av skokjæresteparet! Friske saker de skoene der, blir i godt humør av å se farger og grønt gras nå. Får du scrappet noe nå da, eller blir det bare hage på dagen og bøker på kvelden? uansett, ha en riktig fin og solfylt uke Tea!

tovetyll sa...

for et fantastisk bilde, de fargene whoa:):) gleder meg til å se det scrappet!!
tror jeg også må lese den japan-boka, japan er♥

ha en super bok-uke, nyt grønt gress, og alle de gode vår-luktene!!

klem**

Anonym sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色