mandag 12. oktober 2009

October obsessions #2


Jeg har visst flere ting jeg er litt over middels opptatt av denne måneden og det siste tilskuddet på stammen er "Buffy the Vampire Slayer". Hvem kunne ane at 90talls tv-serier ruler verden? Kjærlighet, vampyrer, beintøffe jenter som kan slåss (i høyhælte sko til og med), bra musikk, Angel og Spike. Kan en jente ønske seg noe mer? ;)

I seem to have a lot of obsessions this month - my latest one is "Buffy the Vampire Slayer". Who knew 90s TV series could be so good?? I mean - love, vampires, girls who fight (in heels might I add), good music, Angel & Spike. What more can a girl ask for? ;)

I forrige uke var jeg faktisk en tur i London! :) Jeg var deltager på en konferanse så jeg hadde ikke all verdens med fritid, men ettermiddagene og kveldene jeg var der brukte jeg godt i store bokhandler, Starbucks (jeg har savnet deg gode venn - det er ikke noe mindre enn en tragedie at denne herlige kjeden ikke har funnet veien til Norge), og på å spise deilig mat i koselige puber. :)

I was actually in London last week! :) I was attending a conference, so it wasn't like I had the whole week free, but my evenings were wisely spent in giant bookstores (I'd like to go to small, cute bookstores as well, but I don't really know any in London), Starbucks (oh how I've missed you good friend - it's most certainly a tragedy that this wonderful wonderful chain of loveliness hasn't found it's way to Norway), and eating good food in cozy pubs :)

På nattbordet nå: Jeg har lest ferdig Love Rules av Freya North, og klarer ikke helt å bestemme meg for om jeg likte den eller ikke. Boka handlet om to gode venninner som har helt forskjellig syn på kjærlighet, og som ender opp i forhold som ikke stemmer overens med deres opprinnelige overbevisninger. Dette er en skikkelig chick lit bok - den er lett å lese, til tider veldig morsom, og det er definitivt ting i boken som jeg kan kjenne meg igjen i, men den kan også være fantastisk masete!!

Jeg har også lest ferdig The Host av Stephenie Meyer. Det er vel knapt noen hemmelighet at jeg liker de andre bøkene hun har skrevet (Twilight), så det var med en viss dose forventning jeg bladde opp den første siden i boka. (Og når jeg sier at jeg bladde så er det nesten sant, for jeg leste den som e-bok på en Sony Reader som vi tester ut på jobben.) The Host er, i likhet med Twilight-bøkene, en kjærlighetshistorie, men denne boka føles mer voksen og kompleks enn Twilight-bøkene gjorde. Historien og samfunnet rundt kjærlighetshistorien er fullstendig urealistisk (en dystopi hvor menneskeheten nærmest er utslettet - kroppene blir tatt over av "sjeler" som presser ut menneskenes bevissthet og lever i kroppene og samfunnet deres), men samfunnet er allikevel såpass likt vårt eget at jeg levde meg veldig inn i historien. :) Det var vel noe av det samme hun gjorde i Twilight-bøkene også - vi tror ikke på vampyrer, men samfunnet rundt fortellingen var så ekte at vi godtar det allikevel. :) Anywhoo - jeg har ikke tenkt å røpe så mye av handlingen, for jeg har tenkt at dere kan lese den selv! ;) Anbefales som behagelig høstlesning - det var et par netter hvor jeg sovnet i halv to tiden fordi det var fullstendig umulig å legge fra seg boka! :D

Nå er det snart leggetid, og jeg har tenkt å bruke dagens siste minutter fordypet i en bok ved siden av min kjære som gjør akkurat det samme! :) Jeg anbefaler det for deg også!

It's getting late, and I'm planning on spending this day's last minutes engulfed in a book, sitting next to my just as bookloving boyfriend! :) I definitely recommend that!

3 kommentarer:

HH sa...

Tea: skal si du legger deg tidlig! Klokka di på bloggen viser 12:57..!! Knis. Gleder meg til å se bilder av den nye sofaen, for det kommer vel?? :-)

Tea sa...

HH: Fnis - tenkte jeg ikke på. Den var nesten midnatt egentlig æltså! ;) Ja, bare sofaen kommer må jeg nok legge ut et bilde av den! :)

Sigrid sa...

Har lenge lurt på om jeg skulle lese den boken, men ikke helt klart å bestemme meg. Men etter å ha lest hva du synes om den (jeg liker også de andre bøkene til Meyer) tror jeg kanskje jeg skal go for it.

Koselig å høre at du nyter høsten :)