lørdag 12. januar 2013

Helgeboka

Jeg er bibliotekar og småbarnsmamma, og jeg brenner for at man skal lese (helst mye) for barn. Det finnes mange bokklubber og mengder av barnebøker der ute - men det er veldig stor variasjon på kvaliteten og hvor godt barna liker dem. Derfor har jeg lyst til å anbefale en barnebok innimellom - en bok jeg går god for og som ett av barna mine er glad i.

I dag vil jeg anbefale billedboka "Jakob og Neikob" av Kari Stai. Denne boka falt jeg ikke umiddelbart for - jeg syntes faktisk at den så litt kjedelig ut - men lillemor på drøye 2 år plukket den ut på biblioteket, og siden den gang har vi nok lest den 20 ganger - minst! Boka handler om Jakob, som sier JA til alt, og Neikob, som sier NEI til alt. Historien er enkel og akkurat passe spennende, bildene er stiliserte, men allikevel akkurat nok detaljerte til at det er en del å snakke om på hver side. Teksten er på nynorsk, men det plager ikke meg - og det burde ikke plage deg heller!

Har dine barn en bok de liker spesielt godt akkurat nå?

6 kommentarer:

Sassas mamma sa...

Takk for supert tips! Jeg har en nesten-3-åring som er kjempeglad i å lese bøker, særlig bøkene om Lillesøster av Kari Grossmann. Akkurat nå er det "Se og si"-boka av samme forfatter som er mest poppis:)

Stina sa...

Denne har jeg lest mye i barnehagen jeg jobbet i! Jeg liker den veldig godt :-) Nå har det jo kommet en oppfølger, men den har jeg ikke hatt muligheten til å lese ennå, men jeg gleder meg :-) "Jakob og Neikob; Tjuven slår tilbake" heter den. Ellers må jeg innrømme at jeg er stor fan av Rotraut Susanne Berners vrimlebøker. Det er en Vrimlebok for hver årstid. Det jeg elsker med dem er athver side forteller så mange ulike historier og dermed kan man fortelle en ny historie hver gang. Hvem skal vi følge med nå? Reven som jager gåsa? Dama som kommer for sent til bussen? De er superdupre og småbarn pluss/minus 2 år elsker dem :-)

Tea Kristin sa...

Kari Grossmann sine bøker har vært en stor hit her i huset også - hun har fantastisk fine hverdagsfortellinger og nydelige illustrasjoner i bøkene sine! :) Kos dere med Lillesøster!

Tea Kristin sa...

Tusen takk for tipset Stina - kjenner ikke til disse bøkene så de må vi kikke på!

Randi Kristin sa...

Her leser vin bukkene bruse på badeland daglig... Spenning på høyt nivå for to gutter på to og fire. Ellers er jeg veldig glad i Tor Åge bringsvær. Sommerferien i fjor hadde ikke blitt den samme uten løveungen og frøken kanins -honningmysteriet på lydbok.

Når to, er også kjempe fine fra samme forfatter.

Tea Kristin sa...

Takk for tips - vi har lest lite Bringsvær, men det skjønner jeg at vi må gjøre noe med. :)