mandag 6. oktober 2008

Høstsysler

De siste ukene har jeg brukt min dyrebare tid på mine favoritt-høstsysler! Jeg har høstet og tørket urter, jeg har strikket masse både til meg selv og til familie og venner (julegaver), og jeg har drukket ufattelige mengder med deilig te!! Kos!! :)


Jeg skulle SÅ veldig gjerne ha vist dere alle strikkeprosjektene, men det må dessverre vente til etter jul, siden jeg vet at mange av gavemottakerne er innom bloggen min. :) I stedet får dere et par bilder fra urteinnhøstingen. Jeg kjøpte meg en liten tørkemaskin tidligere i høst, og er knallfornøyd med den! Nå har jeg tørket peppermynte, eplemynte, ananasmynte, fransk estragon og timian. Timianen har jeg allerede brukt masse av, for den passe virkelig til ALT mulig. En herlig urt! :) Myntene har jeg tenkt å bruke til teblandinger.Fransk estragon

Mynte


På nattbordet nå: Jeg har nettopp lest ferdig Selma Lønning Aarøs siste bok Venstre hånd over høyre skulder, og jeg kan ikke få lovprist den nok. Den er utrolig trist, men kjempefin allikevel! Boken begynner med at en mann og en kvinne står på fortauet og kysser. Plutselig går mannen rett ut i trafikken og blir påkjørt og hardt skadet. Hvorfor gikk han ut i veien? Hvorfor gikk kvinnen sin vei??? Det er utrolig mange spørsmål som besvares i denne boka, og menneskene beskrives varmt og nært. Anbefales!


Nå koser jeg meg med Marian Keyes' Angels in LA. Det er deilig å koble av med litt chick lit innimellom, og Keyes er alltid et trygt valg! :)

Vi har malt en del i helgen som var, og jeg skal poste noen bilder så snart stua er noenlunde ryddig og vakker igjen! :)

Jeg virkelig elsker høsten - den trigger mine kreative sider! Jeg håper du nyter den også!! :)


***


Lately I've been spending my time doing my favorite fall-activities - I've been knitting a lot (mostly christmas presents), I've been harvesting and drying herbs, and I've been drinking an enormous amount of delicious tea! :) Love it!!


We've been painting a lot this weekend, and I'll show you some photos as soon as our living room is tidy and pretty again. :)

I absolutely love this season - it really triggers my creative sides! I hope you enjoy it as well! :D

10 kommentarer:

Anne Bente sa...

åhhh, du har en såå god måde at skrive på, man kan se det hele for sig, og smage, kan du ha en god dag.

Supernøtt sa...

Så flink du er til å bruke urtene dine. Har en estragon som jeg sliter med å komme på bruksområder for. Bearnaise er jeg ikke så glad i ... Men rosmarin derimot, focaccia - nam!

irenesol sa...

Takk for kommentar i bloggen min. Oppskriften på den kjoeln kan bestilles fra Atelje Margaretha... tror jeg det het... Den kan kjøpes uten garn. Lykke til.

Klem, Irene

Helene sa...

Åååå... urtetørking ligger nok LANGT over mine kreative "hverdagspuslerier", noe som er dumt ettersom dette høres skikkelig snadder ut!

Du kan forresten legge ut bilde av vottene til Andreas, hehehe ;)

Koselig koselig sa...

Fortell, tørkemaskin. Hvor har du kjøpt den? Har du noen link eller bilde? Jeg ble skikkelig nysjerrig nå...

og du, har du lest den derre HEMMELIGHETEN som så mange snakker om`?Jeg lurer litt på den skjønner du....
GOD HELG :)

Garden Angel sa...

Å så koselig med besøk av deg på bloggen min!
Og veldig artig at du hadde om urter da jeg kom inn på siden din!
Jeg har nemlig trukket og drukket min første mynte-te kopp i formiddag:)
Nydelig forfriskende!
Ha en koselig helg!

Marianne sa...

Hei, hei! En stund siden jeg var innom hos deg, masse fint å lese! Gøy å følge med på bok- og strikkeprosjektene dine :)
Min beundring for urtene dine! Og en tørkemaskin? Ikke hørt om : )Har også prøvd meg på en del urter i hagen i sommer, men timianen ble slunken må jeg si. Bør kanskje satse på å tørke litt og ha til vinteren jeg også da.
God helg til deg
Hilsen Marianne

troro - the artists behind sa...

Hei Tea.......og kjeresten M også.
Omsider fant jeg ut at dere blogget. Veldig fine var bloggene også. Jeg kommer til å gå der å se når jeg har tid.
Vennlig hilsen TrondE....

Jeg/ vi blogger også: www.beitelfounoun.blogspot.com

Scrappelise sa...

Der var du ja, pleier å titte mot biblioteket når jeg er i byen og da tenker jeg alltid at det er altfor lenge mellom hver gang vi sees! Og det ser desverre ikke ut til at jeg har noen helgedager å bruke på fav.hobbyen. så vi sees vel neppe på treff dette året, desverre. Men du er virkelig blitt dyktig med kameraet, så masse nyyydelige bilder! En fryd for øyet allesammen!

Cowgirl sa...

Tea, man bliver altså i så godt humør af at besøge din blog og se dine skønne billeder og dit lækre strik...Tak for inspiration