torsdag 20. november 2008

Jeg elsker Lillebror og Knerten

Jeg har vært SÅ lei av PCer den siste tiden, men har endelig fått bloggekløe igjen! :) I kveld skal jeg kose meg med en leserunde på alle de fantastiske bloggene jeg følger med på!!Siden sist har jeg lest alle Lillebror og Knerten-bøkene av Anne-Cath. Vestly - 8 stk - og jeg er forelsket! Jeg elsket disse bøkene som liten, og jeg tror kanskje jeg elsker dem enda mer i dag!! Å dykke ned i disse bøkene var en øvelse i nostalgi, og jeg nøt hvert øyeblikk. Jeg anbefaler alle å lese disse igjen (eller kanskje for første gang - gled deg!) - du er aldri for voksen for Anne-Cath. Vestlys fantastiske verden.

Jeg har også lest Frognerfitter av Alexia Bohwim siden sist, og dommen er at det er en ganske kul bok! :) Noe ubehagelig å fortelle folk hvilken bok du leser, men men... *fnis* Dette er ikke akkurat noen koselig bok, men den er forfriskende original. Jeg er allikevel usikker på om jeg anbefaler alle andre å lese den - jeg har hørt mange som ikke likte den i det hele tatt... Hver sin smak! :)

Nå nærmer det seg jul igjen, og jeg gleeeeder meg! :) I helgen skal jeg og min elskede nedover til Helene og hennes familie på juleverksted - det blir moro!! Jeg pakker ned garn og pinner i bagen, og har store planer om å strikke et par julestrømper. Her i huset har både jeg, min elskede og lille pusekatt egne julestrømper, men bare én av dem er hjemmelaget og det går jo ikke an. :P

Siden sist har jeg også rundet 10 000 besøkende på bloggen!! :D Det er så herlig at dere titter innom bloggen min alle sammen! Derfor: en av dere som kommenterer dette innlegget vil få en liten adventssoverraskelse i posten fra meg! :)
Jeg håper dere koser dere like mye som meg nå som vinteren har krøpet over Norge - jeg tenner gjerne i peisen, lager meg en kopp te og koser meg med en god bok på de mørke kveldene. Herlig! :)

14 kommentarer:

daisy sa...

Hei, der! :)

Gratulerer med 10000 besøkende!!

Åh, jeg elsker Anne-Cath. Vestly!! I butikken min har vi hatt mange klassiske barnebøker på tilbud den siste tiden - SÅ hyggelig! Får bare lyst til å hamstre!
Her i huset går det i "Catcher in the Rye" for tiden. Den må du lese, om du ikke allerede har gjort det! :)

Snuppelura sa...

Koselig med blogg fra deg igjen, lenge siden nå! Det er alltid så kos å lese om dine hobbyprosjekter og bøker; man liker jo koselig stemning!

Håper du får en deilig førjulstid :)

Jorun sa...

Heia Tea! Endelig blogga du igjen, begynte nesten å bli bekymra for dæ. :) Huske at lærerinna våres leste Knerten for oss i matfriminuttet på barneskolen, men huske ikkje så mye fra selve bøkene. Ha ei fin helg! Klem! :)

Grombaben sa...

Det var koselig å treffe deg i dag, så jeg måtte inn og titte på bloggen din:)
Moro å treffes i disse biblioteksammenhenger ja;)

Ha en fin helg og kos deg med juleverksted!

Annepålandet sa...

Jeg er "ny" her - koselig blogg du har! For noen år siden leste jeg alle Anne Cath Vestlys bøker jeg også, og koste meg og mimret om barndommen. Det hadde kommet noen nye bøker siden jeg var barn også. Etterpå leste jeg alle Astrid Lindgrens bøker på nytt - minst like koselig det! Lindgrens bøker må være noe av det beste som er skrevet - både innholdsmessig og språklig. Særlig Mio min Mio og noen av historiene om Emil og Madikken. Best av alle er bildeboken "Titta Madikken, det snøar". Passer så fint i disse (snart) førjulstider!

Annepålandet sa...

- Og hvis du virkelig skal kose deg, kan du låne videoene fra Bakkebygrenda på biblioteket. Noen fine vinter- og julescener der også!

Merete sa...

Åh...ja:) Elsker bøkene til Anne Cath Vestly. Jeg har lest alle mange ganger og knerten er jo bare så grom da:) Tror Guro-bøkene var de jeg likte best egentlig. Anne Cath Vestlys verden er iallefall en god verden for oss lesehester (og alle andre).

Håper du får en ei fin førjulstid - og kos deg masse masse :)

Helene sa...

Grattis med 10000 besøkende :)

Takk for superkoselig (og kreativt) besøk i helgen!! Vi storkoste oss alle sammen :)

Når Andreas blir stor nok (eller rettere sagt: tålmodig nok!) så skal jeg sørge for å lese om Knerten for han ;)

daria sa...

denne boken har vi også og den er jo bare skjønn...

nøster blir nøstet opp fra hesptree v/hjelp av en nøstemaskin.det er derfor de blir slik.

HH sa...

Se der var du på nett igjen! Det var jammen bra! Titter jo innom støtt og stadig..10 000 besøkende er noe å skryte av, altså!! En stakkars blogger fra Romerike kan bare drømme om noe lignende... :)

Noralill sa...

Hei, det var kjekt at du fekk bloggkløe igjen..hihi..

Eg er veldig glad i Anne-Cath. Vestly! Hugsar eg høyrde på Barnetimen om Lillebror og Knerten...koseleg...

Kos deg på juleverkstad! Kanskje me får sjå nokre fine bilete av produksjonen..??

Scrappelise sa...

Virkelig TRIVELIG at du er på banen igjen Tea! Takk for alltid positive kommenter i blogen min også. Og din blogg fortjener navnet sitt, det alltid trivelig rundt deg! Kos deg masse imorgen da! :-)

prinsessa sa...

Måtte bare innom for å ønske deg en fin advent. Masse klemmer fra Elin:O)

GundaM sa...

Hei der, så trivelig å få kommentar fra deg igjen ;0)

Knerten ja, lenge siden det... Men nå har faktisk jeg begynt å ta opp igjen gamle bøker ejg har lest før og har som favoritter. Hølmebakks jentespranget, en bok jeg er så glad i på et el annet vis og Hobæk Haff sine litt sære greier ;0) Heksen... Lest den?

Kos deg videre i adventstida!