mandag 19. januar 2009

Møkkahylle og et rådyr ~~ New shoe shelves and a deer

For en god stund siden fikk lagde vi oss en knaggrekke i gangen ved å bruke en grå, værbitt planke som vi skudde knagger (fra Biltema) på. Planken hentet vi på gården hos mine foreldre, og den har vært en del av "døra" inn til møkk-kjelleren på gården jeg har vokst opp på. Det hører med til historien at det er LENGE siden det var dyr i fjøset! :P Vi bestemte oss for en stund siden at vi ville lage en "matchende" skohylle, og nå er det endelig gjort! Vi brukte fire møkk-kjeller-planker en hylleknekter fra IKEA, og VOILA:


Hyllene er skjeve og ruglete og det som er, men det er nettopp derfor jeg elsker dem! :)

Som dere kanskje har fått med dere er jeg samboer med en utrolig dyktig kunstner, som bl.a. har drevet litt med grafikk. Jeg lar meg stadig vekk inspirere av alt det fine han lager, og nå hadde jeg kjempelyst til å prøve meg på trykking jeg også!!

Dette er et linoleumstrykk og jeg har brukt tekstilmaling for å trykke, siden skriveboka har stofftrekk. :) Siden det var første gangen jeg prøvde ble det ikke helt perfekt på første forsøk, så jeg har malt litt med pensel her og der for å få fargen ordentlig jevn. Men det var kjempemoro å prøve, og nå har jeg lyst til å prøve meg på å trykke på papir! :)

Rådyrmotivet har jeg laget ved å ta et foto av et rådyr, bearbeide det i photoshop og overført det til linoleumsplata jeg arbeidet med. :)

Og så over til noe helt annet: Cirka annenhver uke samles en gruppe med kreative jenter/damer til strikkekafé på Poesi kafé i Hamar. :) Torsdagen som kommer (22. jan) møtes vi igjen, og alle som er glade i å strikke og skravle er hjertelig velkomme!! Vi møtes kl. 18.00.

Ha en strålende vinteruke - her er det MASSE snø og bare et par minusgrader. Deilig!! :)

~~~~

A while back we put up a coat rack in our hallway, which we made out of a grey, weatherworn plank and cheap (but pretty) hooks. We found the plank at my parents' farm, and it actually used to be a part of the door to the basement of the barn where they shoved the pig manure when they had pigs. You should know that there hasn't been any pigs on that farm for a LONG time. :) Anyhow - we've wanted similar looking shoe shelves for a while, and we finally got 'round to making 'em. :)*yeay* They're way crooked and worn, but that's exactly the reason I love them so much! :)

As you may (or may not) know, my boyfriend is a professional artist, and I'm constantly inspired by his work. He's worked with many techniques, some of which are graphics of various kinds. This time, I wanted to try printing!! The print on this book is a lino print, and I've printed it using textile paint. :) Very fast and very easy! Of cours, as this was my very first try, it wasn't exactly perfect... I just painted some areas a bit more and voila - I now consider it a successful project!! :D

Have a great winter weekend - we've had a big snowfall here the past few days and it's sooo winter-y pretty outside! :)

11 kommentarer:

Helene sa...

SÅ kul skohyllen ble!! Fantastisk sjarmerende, helt perfekt spør du meg :D Passer nok superbra sammen med knaggrekken - som jeg jo er godt over middels misunnelig på fra før av ;D

Jeg grubler fortsatt på hvordan vi kan få vår gang mer funksjonell, og nå tror jeg at jeg har bestemt meg for å kjøpe inn 3 skoskap fra IKEA (i "eik"), både til oppbevaring av sko OG skjerf, luer, votter osv. Det tror jeg kan bli bra! De skapene tar jo minimalt av plass :)

Notatboka di ble også superkul da - jeg elsker fargene!! Du er kreativ og flink, akkurat som din kjære :)

Skal vi forresten avtale en helg dere kan komme nedover igjen? Det hadde vært kjempestas!

Tea sa...

Helene: Takk takk! :) Skohyller i eik høres sååå fint ut!! Vi kommer gjerne nedover - jeg mailer deg!

Bente sa...

Så tøff skohylle, Tea! Stilig :) Og herlig rådyr-bok! Så flink du er!

Nå vil jeg snart scrappe litt sammen med deg igjen! Og ja - nå har jeg visst fått meg blogg jeg også ;) hihi Stor klem!!!

Scrappelise sa...

Du er bare så flink Tea! Koser meg med å følge deg.. Ha en super dag!

Merete sa...

Tøft at du har brukt planken til skohyller! Ser skikkelig stilig ut!
Og den notatboka var jo bare kjempeflott!!Stilig trykk av det rådyret:)

Ha ei fortsatt fin og kreativ uke i snøværet:)

Supernøtt sa...

Flott skohylla, nå har du fått skikkelig ordnung!

Jeg likte rådyrtrykket ditt, en teknikk med uante muligheter :-)

Gleder meg til å se deg på torsdag!

HH sa...

Å, den som kunne ha det så ryddig i gangen du. Litt misunnelig her jeg sitter nå, kjenner jeg! Og jeg som har sett notatboka di "live" vet jo at den er like fin som det vises på bildet! Du er så flink, atte!

Koselig koselig sa...

Tøff skohylle og så sjarmerende med at det er møkkaplanker også da hehehehe... artig!
Stilig notatbok, sånt liker jeg. Å gjøre ting personlig og hyggelig. Det var et trivelig påfunn ;) Du er flink! Nå skal jeg se på samboern din sin blogg og du... Hadde jeg bodd i nærheten av deg så hadde jeg kommet på kafe jeg også!
Ha en fin kveld ;)

daria sa...

så flink mann du har,og hylla ble jo nydelig,hvor har du kjøpt de brune skoene?

Anonym sa...

Hvordan har du fått til den headeren din? Har du laget den i et spesielt program?

Tea sa...

Anonym: Headeren har jeg laget i Photoshop! :)