tirsdag 4. mars 2008

O herlige vår!


Det er kanskje litt tidlig å hilse våren velkommen her på Hedemarken, men været den siste uken har definitivt vært vårlig! :) Blomstene i vinduskarmen har våknet til liv etter vinterdvalen igjen (orkideene mine blomstrer så fint), de nysådde frøene spirer som bare det, og mine kreative evner klør etter å bli brukt! :) Det tyder på at det nesten er vår ihvertfall! :)

Her er et bilde av pelargoniestiklingene mine som står i vinduskarmen og koser seg! :) Jeg mistet fullstendig oversikten over hvilke som var hvilke da, så her kommer det nok røde, lyse rosa og mørkerosa pelargoner om hverandre etterhvert.. :) Pelliser er av mine favoritter - de lukter så grønt og deilig, og er så gammeldagse og fine. Spesielt Mårbacka!! :)


Tusen takk for alle tips om maling av lister i taket over trappen! :) Ett av tipsene (fra Elin) var å skru fast lister i en treplate (slik at stigen står støtt), og bruke en sånn tvingesak til å skru plata fast i trappetrinnet. :) Synes det hørtes riktig så bra ut!! Så nå får vi bare se når jeg får begynt med prosjektet! Hvite skal de iallefall bli på ett eller annet tidspunkt! :)

På nattbordet nå: Har lest som en helt i det siste, og blitt ferdig med Så fort kan livet snu om Dagfinn Enerly, Husfred av Alison Bechdel (en tegneserieroman), og Eg vil at nokon skal vente på meg av Anna Gavalda (noveller). Likte alle sammen veldig godt - veldig ulike bøker! Nå er det En ettermiddag om høsten av Mirjam Kristensen som leses i og så langt synes jeg boken er superfin!! :) Den hander om Rakel og Hans Olav som er på ferie i New York. Under ett besøk på Metropolitan forsvinner Hans Olav, og Rakel klarer ikke å finne ham igjen. Og så langt har jeg kommet! :)

Ha en strålende uke - kos dere i vårværet (for de av dere som har det), stell godt med plantene deres og bruk alt dere har av kreative evner og ambisjoner! :) Til sist: her er min kjæres siste kreative sprell - jeg eeelskeeer denne tegningen! Titt innom bloggen hans! :)


10 kommentarer:

Carina sa...

Jag tycker också om pelargoner, men jag är dålig på att spara dem från år till år.
Här är det också sol och ett härligt vårväder. Jag ska ta med mig hunden på en liten skogstur, kanske plockar vi lite blåbärsris.
Ha det gott.
Kram, Carina

Mamma Millan sa...

Go midda på dig i Norge!!!

Så härligt med plantor...känner suget i fingrarna...Ville oxå börja plantera lite nu!!!

~~~~~~***~~~~~~~~
En solig, vårig hälsning från
♥Mamma Millan♥
~~~`*♥*´~~~

tovetyll sa...

så uuuutrolig nydelige bilder!! jeg håper på fin vinduskarm når jeg flytter, så jeg også kan få planter til å leve igjen...foreløbig er all min flora på ferie hos mamma ha ha
ha en super uke!

elin1976 sa...

Hei på deg.
Jeg har kommet så langt at jeg har fått kjøpt inn frø og minidrivhus men jorden har jeg glemt. Tror jeg skal kose meg med dette til påske. Her har det plutselig kommet mætti snø(!) Nå i mars. Å jeg som virkelig trodde at våren hadde kommet til Rogaland.
Men den gang ei. Nå er vi tilbake til normalen for nå regner det her.
he he
Ønsker deg en fin kveld. Klem:O)

Designe sa...

Åh vilka härliga pelargonbilder!...jag borde ta tag i mina pelargoner oxå! Har sparat några i källaren och några har jag i mitt sovrumsfönster som fått både ljus och vatten hela vintern..
Ha det gott! :)

Anne Bente sa...

åhhh, så lækre billeder, kan du ha en rigtig god weekend vennen :)

Noralill sa...

Skikkeleg vårstemning hjå deg! Her er det fortsatt snø og våren verker laaangt vekke...Men kosleg å sjå at det spirer i vinduskarmen hjå nokon i dette landet i allefall...Så håpar eg det spirer litt hjå meg òg snart..hi hi..Ha ein fin dag! Klem

Koselig koselig sa...

Pelargonia er et av mine sikreste barndomsminner, for mormoren min (som jeg vokste opp hos) hadde alltid det. Vi hadde røde vi da, så det er mitt minne. Men rosa og de hvite er også utrolig vakre. Men jeg synes ikke de lukter så veldig godt, de lukter veldig "plantete" har jeg alltid syntes.
Men pene er de...
og jo, du kan bare ha vårting på gang nå. 15. mars er vårens første offisielle dag og det er ikke langt unna nå. Jeg er født den 16. mars, kl.01 på natta så det ble nesten første vårdags-bursdag på meg hihi ;) nesten...

god helg :)

Garden Angel sa...

Å så herlig vår hos deg!!!
Jeg skal nok plante noen frø snart jeg også:)
God Helg til deg Tea!!!
KLEM:)

Vita Änglar sa...

Vilke härliga vårbilder du visar!
Jag liker pelargoner jättemycket men det finns inte här i Singapore, jättesynd

Ha de