mandag 24. januar 2011

Nøstebarnteppe #2


Husker dere at jeg strikket Nøstebarnteppet like før lillemor kom til verden? Vi har brukt det teppet SÅÅ mye, og det er ikke til å unngå at det blir litt sikkel og gulp på det innimellom og at det dermed må på vask. Men hva skal man bruke i mellomtiden?? Vi har et par kjempefine bomullstepper, men nå på vinteren er det kun ull som gjelder. Løsning: strikk et teppe til. Og hepp - teppet er nå ferdig. Denne gangen ble det et teppe i solgult med aqua kant. Det gule garnet er Nøstebarns eget 2-tråds garn, mens den aquafargete kanten er PT2.

Det fine med de fleste oppskriftene fra Nøstebarn er at det er fine og gode bruksplagg. Jeg synes at den beste skjebnen noe jeg har strikket kan få, er at det blir utslitt fordi det blir brukt så mye. Kathrine på Nøstebloggen har som motto: "Strikk til bruk!", og det mottoet adopterer jeg herved.

I dag har jeg og mini vært på babysvømming igjen - nå har vi begynt å dukke barna såvidt under vann. Skummelt for alle mammaene (og de få pappaene som innimellom er med), men det ser ut til at de små synes det er helt greit. Og så et lite tips til andre som vil bade med små: kjøp ordentlig badetruse i stedet for å bruke engangsbadebleier. Et par mer erfarne svømmemammaer sa at det bare "måtte" jeg gjøre, så da gjorde jeg jo det. Det ble en Apple Cheeks badebleie kjøpt på Bleieboden, og den ble testet ut i dag. Ikke bare er den MYE finere enn engangsbadebleiene (for det er den - skikkelig skikkelig søt), den flyter også mer "riktig". Engangsbadebleiene har omtrent like mye oppdrift i vannet som en badeball - det slipper man med de ordentlige badebleiene. Heldigvis har jeg ikke fått testet hvor godt den holder på "uhell" i vannet enda, men ryktene forteller at den skal takle det helt fint. ;)

Nå roper strikketøyet og tekoppen på meg - ha en fortsatt strålende mandagskveld!

3 kommentarer:

Cathrine sa...

Herlig teppe nr to! :-)

Siren sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Siren sa...

Bra motto! Helt enig i at bruksplagg er det beste:) Jeg er sånn at jeg alltid synes gult er så fint på andre, men ikke på meg... Og da blir det ofte sånn at man ikke velger det til sine barn heller? Redd at de skal lide samme skjebne, hehe:) Synes fargene over var nydelige sammen!!